Frangokástello – Gammelt fort bygget af venetianerne i 1371. Beliggende ved pæn sandstrand på Sydkreta. Badevandet er til den kølige side.
Knossós – Et Minoisk palads. Eller? Der er stor tvivl om den arkæologiske udgravning som Sir Arthur Evans, påtog sig.

www.odysseus.culture.gr

www.minoancrete.com

Áptera – Flot og overskuelig rest af et minoisk palads m.m. Stille og roligt, ikke mange besøgende, men klart et besøg værd.

www.chania-crete-greece.com

www.chaniatourism.com

Festós –  Minoisk palads. Området har været beboet fra 3. årtusinde f.kr. Det første palads blev bygget mellem 2000 og 1900 f.kr. Det er en flot udgravning beliggende på en slette omgivet af bjerge. Flot område at køre i.

ancient-greece.org

odysseus.culture.gr

Botanisk park – Her kan man nyde de mange flotte planter på en gåtur, eller nærmere vandretur, for det er noget af en rute rundt. Det kan være en  ret varm tur ned og op ad skråningen, og man opfordres til at snuppe en hat og en vandrestav efter eget ønske. Der er et bredt udvalg til fri afbenyttelse! Og husk en vandflaske.

Parken byder også på et dejligt spisested med en skøn udsigt og en butik hvor der sælges kretensiske specialiteter. Der afholdes også Græsk aften og madlavningskurser m.m.

Se mere om det på www.botanical-park.com

Imbros –  Vandreturen gennem Imbroskløften er en skøn oplevelse. Turen er på ca. 8 km og tager i normalt tempo med enkelte pauser omkring 3 timer. Optil 4 timer med børn på 8-10 år. Indgangene finder man ved caféerne i byen Imbros, og der parkere man også. Snup evt. et lille måltid inden afgang. Spørg på caféerne om taxa til tilbageturen. Husk vand. Spis evt. på caféerne i Imbros eller kør 15 km videre til Hora Sfakion og nyd et velfortjent måltid på tavernerne på havnen.

www.west-crete.com

www.sfakia-crete.com

 

Festós