Réthymnon

Réthimno, Ρέθμνο, er med sine ca.40.000 indbyggere den trejde største by på Kreta og hovedby for regionen. Réthymnon er en havneby bygget på resterne af den oldgamle by Rethymna og ligger på nordkysten mellem Chania og Heraklion. På Réthymnons østelige side strækker en kilometerlang sand- og grusstrand sig, som lokker med alt hvad dertil hører af liggestole, barer og hoteller. Foretrækker man lidt mere ro, skal man mod øst.

Réthymnons gamle bydel har smalle stræder og en lille stemningsfyldt havn med tavernaerne liggende tæt på rad og række. Der er den typiske trængsel omkring havnen, men som altid, går man nogle gader op i byen, ændre billedet sig, og man finder små uforstyrrede steder med dejlig velsamgende mad. Fra havnen op ad bakken mod vest ligger den venetianske fæstning Fortezza Frourion yderst på klippen, derfra er der en pragtfuld udsigt over byen.

Byen er overkommelig i størrelse, og man kommer forholdsvis let omkring i bil eller på gåben. Der er en stor parkeringsplads midt i byen, hvorfra man har fin afstand til seværdighedder som: Tis Nerantzes moskéen, De fire matyrers kirke, Kara Musa Pasha moskéen og Rimondi brønden.

www.rethymnon.gr