Det arkæologiske museum i Heráklion genåbnede i 2013/2014 efter en stor og gennemgribende renovering og det er en fornøjelse at besøge museet. Man bruger hurtigt et par timer der.

www.odysseus.culture.gr

Det arkæologiske museum i Chaniá giver en fin forsmag på den kretensiske oldgamle historie og deres dygtige håndværkere. Det er nybygget i 2022 og flyttede dermed fra midten af centrum til Halepa, det er et nyt og moderne museum med en flot samling. Konstantinos og Maria Mitsotaktis’s (nuværende, 2022, statsministers afdøde forældre) private samling er udstillet i sin helhed.

www.amch.gr   www.odysseus.culture.gr

Minoan ship exhibition (Maritimt museum i Chaniá) er en lille perle du finder helt inde bagerst i havnen. Her vises hvordan man byggede bådene og der er fyrtånets gamle prismer. Kig ind, det tager ca. en halv time og er ganske underholdende – især prismerne. Afslut evt. med en forfriskende drik på tavernaen overfor. Bemærk! at det ikke er museet i den røde bygning ved havneindløbet, men en afdeling beliggende i den helt modsatte del inderst i havnen.