Mod vest – Chaniá til Falásarna

Frokost og strand.

Kører man fra Chaniá mod vest ad hovedvejen langs stranden, kommer man gennem de mest populære ferieområder og kører langs vandet indtil Kolimbári. Derfra tager man motorvejen mod Kíssamos (som også kaldes Kastélli). I Kíssamos følger man vejen gennem byen, ud mod havnen og op til venstre mod Falásarna. Følg skiltningen.

På turen ned af højdedraget foreslår jeg at man spiser frokost på taverna Mathiós (Μαθιός) der har en fabelagtig udsigt ud over stranden og serverer god græsk mad. Det er altid hyggeligt at bestille forskellige forretter og dele dem, mens man nyder en kølig drik.

Derefter er det ned til stranden og dovne i en liggestol. De er flere muligheder, men det er ganske rart at være længst til venstre på Big/Long beach. Parkering langs vejen, der er liggestole og parasoller og bliver man tørstig kan der være servering fra nærliggende café. Man bestiller hos den unge mand på ATVén og 10 min. senere nyder du en dejlig iskaffe eller milkshake. (Sådan var det i hvert fald sidst!).

Liggestole og parasoller kan godt være lidt slidte, men det er ligegyldigt, det er en dejlig solbeskinnet plet.

Mod nord langs stranden, helt forbi Big/Long beach og tavernaerne finder du en knap så turistbesøgt del af stranden med en blanding af sand, klipper og store sten.

Ruten på Google maps.

Chania

Taverna Madiós med udsigt

Skøn udsigt – skøn mad

Falássarna strand

Dejlig del af Falássarna.