Mod vest – Chaniá til Falásarna

Frokost med udsigt og smuk strand.

Kører man fra Chaniá mod vest ad hovedvejen, kommer man gennem de mest populære ferieområder og kører langs med havet indtil Kolimbári. Derfra tager man motorvejen mod Kíssamos (som også kaldes Kastélli, begge dele står på vejskiltene!). I Kíssamos følger man vejen gennem byen, ud mod havnen og op til venstre mod Falásarna. Der er god skiltningen.

På turen ned af højdedraget foreslår jeg at man spiser frokost på en af de tavernaer der har en fabelagtig udsigt ud over stranden, og nyder udsigten og den gode græske mad inden en svalende svømmetur i det kølige blå hav. 

Derefter er det ned til stranden og dovne i en liggestol. De er flere muligheder, men det er ganske rart at være længst til venstre på Big/Long beach. Parkering langs vejen, der er liggestole og parasoller og bliver man tørstig er der servering fra nærliggende café.

Vandet er klart, men bliver hurtigt dybt og der kan blæse en del fra vest, tjek det evt. på webcam(håber det virker!) inden afgang.

Liggestole og parasoller kan godt være lidt slidte, men det er ligegyldigt, solen skinner og vandet kalder, måske endda på en lille tur på surfbræt.

Mod nord langs stranden, forbi Big/Long beach og tavernaerne, finder du en knap så turistbesøgt del af stranden med en blanding af sand, klipper og store sten.

Ruten på Google maps.