Heráklion

Heráklion, Ηράκλειο, Iráklio, er Kretas største by med ca. 174.000 indbyggere og er efter sigende den femte største by i Grækenland. Heráklion er Kretas hovedby og samtidig navnet på det største af de fire forvaltningsområder, Kreta er opdelt i. Byen er øens administrative og økonomiske centrum, det er her indflydelse udøves og beslutninger tages.

Byen er centralt beliggende på nordkysten, og er nem at komme til, hvis man vil investere lidt tid i transport. Især i egen bil går det nemt. Og kommer man fra Chaniáområdet, er det afsted tidlig morgenen, så kan man sagtens se både Knossós og få en fornemmelse af Heráklion på samme dag. Besøger man Knosós, bør man, når man nu alligevel er der, bestemt også besøge det arkæologiske museum i Heráklion. Der er tid nok til sol og strand de andre feriedage!

Heráklion er også en vidunderlig by at ose i, der er mange skønne forretninger der byder sig til, både med lokale og highstreet brands. Byen virker stor og en anelse kaotisk og måske mister man overblikket for et kort sekund, men det betyder intet, for det er en absolut skøn by at være i, og jeg har altid svært ved at tage derfra igen.

Udse dig på forhånd et par favoritter du vil fokusere på hjemmefra, der er virkelig meget at vælge imellem, parker bilen og gå så rundt. Ind imellem bliver din plan højst sandsynlig afbrudt, og du bliver lokket i anden retning, men det er jo netop charmen.

 

www.heraklion.gr

Heraklion arkæologisk museum

Et besøg værd – ca. et par timer.

Saint Titus

Roligt sted.

Saint Minas

Smut ind og kig!

Venetiansk Loggia

Forsømt, men er du der alligevel…

Begrænset adgang, da dele af loggiaen fungere som rådhus.

Morosini fontæne

Bygget i 1628 som kilde til drikkevand til byens indbyggere.

Bembo fontænen

Bembo-fontænen blev opført mellem 1552 og 1554 af guvernøren Gianmatteo Bembo. Det er den første fontæne i byen.

 

Zara

Zara – Tøj!

Cretaquarium

Cretaquarium åbnede i december 2005 og har været anerkendt som et af de bedste akvarier i Europa lige siden.

Ca. 2 timer

Entré

Guldsmed

Hvis du skulle få lyst til et minorisk bi-vedhæng…