Chaniá

Chaniá, Χανιά, er den anden største by på Kreta og hovedbyen i regionen Chaniá, som er den vestlige trejdedel af Kreta. Byen ligger smukt på nordkysten, lænende sig op af Akrotiri mod øst og strækkende sig langs havet mod vest. Chaniá er bygget på ruinerne af den oldgamle by Kydonia, som ifølge mytologien, var en af de mest betydningfulde byer på Kreta og nævnt af Homér.

Chaniá er vidunderlig og det er nemt at give den gas, om end du vil shoppe, spise eller bare daske rundt og opleve byen i dens fulde udformning. Langs havnen er der masser af tavernaer som er ivrige efter dit besøg og det er også her man finder glasbundsbådene, hvis man har lyst til en tur med dem. Gå man længere op i byen finder man skønne smalle gader med et virvar af småbutikker og spisesteder.  Søger du en ny taske, et bælte eller et par sandaler finder du det her. Lidt længere opppe i byen er de rigitige butikker med masser af internationale varer fx. Zara og Sephora, som jeg altid skal besøge.

 

Apotekerne er velassorterede, minder om de franske, så et smut ind forbi, og lade sig friste af skønne mærker vi ikke lige har på hylderne i Danmark, god service og billigere priser. Jeg forsyner mig altid med masser af solcreme m.m. Jeg holder især af apoteket ved siden af Wind på 1866 pladsen.

Vi nyder at komme lidt væk fra havnen og finder ro og autenticitet længere oppe i byen eller i den østlige bydel.

Jeg vil anbefale et besøg på byens museer, det er et dejligt afbræk på badeferien. Og selvfølgelig, at finde en taverna eller café, sætte sig og lade roen indfinde sig, mens man drikker et koldt glas vin og nyder scenariet omkring sig.

 

www.chaniatourism.com

Akæologisk museum

Fint museum.

1 – 2 timer.

Entré.

ZARA

ZARA

SKALIDI, 45
73163 – CHANIA

Sephora

Sephora

Papandreou Andrea 30 & Chiotaki K. Chania

1866 pladsen

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΝ

Πλατια 1866

Parkering

Parkering

…med lidt held.

Parkering - betaling

Betalings Parkering

Gode muligheder

for en plads.

Caféområde

Dejlig fredligt caféområde langs molen.

Parkering

Om dagen nemt, men om aftenen kan det være svært.

Parkering

Parkering som kan være mod betaling

Rund høj med udsigt

Flot udsigt over Chaniá.

Fyrhus museum

Fint lille museum.

30 min.

Entré.

Lædergaden

sko, tasker og bælter!