Ágios Nikólaos

Ágios Nikólaos, Αγ. Νικόλαος er en charmerende mellemstor havneby skønt beliggende på en lille halvø i Mirabellobugten på nordkysten på det østlige Kreta, og øens fjerde største by. Ágios Nikólaos virker afslappet og pulserende på samme tid og man lærer den hurtigt at kende.

Byen har tre fronter mod havet: marinaen, Kitroplatia beach og Voulismeni søen og havnen. Den 64 meter dybe Voulismeni sø er omkranset af godt besøgte caféer, tavernaer og souvenirbutikker. Her er livligt og stedet hvor både tourister og lokale mødes.

Har man lyst til at shoppe i Ágios Nikólaos, er der butikker med originalt græsk håndværk, moderne modebutikker, interiør, smykker og lokale delikatesser. Alt beliggende i kvarterne ved havnen. Hvor der iøvrigt også er gode caféer. Skal man ud at danse og feste er det også her nattelivet udspiller sig med barer og diskoteker.

Ágios Nikólaos er godt besøgt af turister i sommerhalvåret, men er også om vinteren en livlig og virksom by. Her lever og arbejder indbyggerne året rundt.

 

www.agiosnikolaos.com

http://www.cretetravel.com/guide/agios-nikolaos/